Wat is een full-service-marketingbureau

Wat is een full-service marketingbureau?

Met regelmaat komen er vragen binnen als: ‘Wat is een full-service marketingbureau?’ of ‘Wat doet een full-service marketingbureau?’. Twee vragen waarop verschillende en uiteenlopende antwoorden kunnen worden gegeven. Echter slaat de kern van deze antwoorden op hetzelfde principe. Daarom kort en bondig een uitleg, want wat is nu eigenlijk een full-service marketingbureau?

Een full-service marketingbureau (of full-service communicatiebureau) bestaat eigenlijk uit twee delen, het full-service gedeelte en het marketing gedeelte. Een marketingbureau houdt zich bezig met zaken als online en offline marketing. De werkzaamheden kunnen bestaan uit strategieën bedenken, communicatiemiddelen bepalen of het creëren van concepten. Wanneer het marketingbureau full-service is, worden alle onderliggende werkzaamheden ook uitgevoerd. De strategieën worden uitgevoerd, de communicatiemiddelen worden ingezet en de concepten worden daadwerkelijk uitgewerkt. Een full-service marketingbureau bedenkt en voert dus uit.

Voordelen van een full-service marketingbureau
Er zitten veel voordelen aan het werken met een full-service marketingbureau. Zoals bovenstaande al aangeeft, vallen alle werkzaamheden onder 1 dak. Het ontwerpen van een banner volgens uw wensen hoeft niet meer over meerdere schijven te gaan, maar komt bij een full-service marketingbureau direct bij de juiste persoon terecht. En doordat een full-service marketingbureau werkt met experts op meerdere gebieden, kunt u altijd uitgaan van een goed product.

Daarnaast is een full-service marketingbureau betrokken bij het gehele marketingproces. Van het begin tot het eind (en daarna), dus van strategie tot concept. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen binnen het bureau weet wat u wilt en wat uw visie is. De weg die tijdens het ontwikkelen van de strategie is ingeslagen, kan worden voortgezet in de concepten. Door deze formule kan er snel worden geschakeld tussen en binnen een case, waardoor u snel in uw behoeften kan worden voorzien.

Er zullen ongetwijfeld goede redenen zijn om voor elk vlak een expert in te huren, maar een full-service marketingbureau als Stercq gebruikt ook op elk gebied een expert. Deze worden ingevlogen op freelance-basis. Maar wel freelancers die passen binnen de filosofie en wensen van Stercq. Veel handiger dus.

Nog even kort wat een full-service marketingbureau is:

  • Alles onder 1 dak
  • Van strategie tot concept
  • Expert op meerdere gebieden
  • Flexibel
  • Zowel online als offline

Mocht u meer willen weten over een full-service marketingbureau als Stercq of lijkt het u interessant om eens met zo’n bureau om tafel te gaan?
Neem dan vrijblijvend contact op!

Geen reacties

Laat een reactie achter